• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Είναι ανάγκη να συνδεθούμε με την πηγή κάθε αρετής, τον Κύριό μας και Θεό Ιησού Χριστό.

E-mail Εκτύπωση PDF

politeknoi2018

Την Κυριακή 31η Δεκεμβρίου 2017, Κυριακή μετά την Χριστού γέννησιν, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία όρισε να τιμώνται οι άγιοι και δίκαιοι Ιωσήφ ο Μνήστωρ, Δαυΐδ ο Βασιλεύς και Ιάκωβος ο Αδελφόθεος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ετέλεσε την αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγ. Ιακώβου πόλεως Χίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ετόνισε την ανάγκη να συνδεθούμε με την πηγή κάθε αρετής, τον Κύριό μας και Θεό Ιησού Χριστό.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ετέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιακώβου Πόλεως Χίου, επί τη εορτή της Περιτομής του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού ως και της Ιεράς Μνήμης του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος του Μεγάλου, δεδομένου ότι στα όρια της ενορίας του Αγίου Ιακώβου εντός του Δημοτικού Κήπου ευρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου "των Πετροκοκκίνων".

 Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος έδωσε δώρα παιχνίδια και βιβλία στα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών, ευχόμενος την Χάρη του Θεού και αριστεία στο σχολείο.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το Νοσοκομείο Χίου και ευχήθηκε στους ασθενείς για το νέο έτος.

Χάρτης της νήσου Χίου
 

map2  

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 1ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 2ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 3ο )

Βρίσκεσθε εδω: ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Εκκλησιαστικές ειδήσεις Είναι ανάγκη να συνδεθούμε με την πηγή κάθε αρετής, τον Κύριό μας και Θεό Ιησού Χριστό.