• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ & ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ «ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ» (φωτο/κο υλικό)

E-mail Εκτύπωση PDF

GRAFEITUPOU

Την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος επισκέφθηκε την Κατασκήνωση "'Άγιος Κοσμάς" της Ενώσεως Γονέων "Η Χριστιανική Αγωγή" στα Σκλαβιά της Χίου, όπου αυτές τις μέρες φιλοξενούνται μαθητές των κατηχητικών από τη Χίο αλλά και εκτός Χίου.

Ο Σεβασμιώτατος συνομιλώντας με τους κατασκηνωτές αναφέρθηκε διαχρονικά στην ελληνικότητα της Μακεδονίας, ώστε να μπορούν να απαντούν σε όποιον την αμφισβητεί. Επιπλέον μέσα από τα κείμενα της Καινής Διαθήκης κατέστησε σαφές ότι Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Επίσης τους επεσήμανε την ωφέλεια της υπακοής στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, είτε προτρέπουν, είτε αποτρέπουν από κάποιες συμπεριφορές.

Στη συνέχεια μαζί με τα παιδιά οργάνωσε αγώνα στίβου όπου διαγωνίστηκαν οι μικρότεροι των κατασκηνωτών στη σκυταλοδρομία.

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και τιμής προς τους ήρωες του Ελληνικού έθνους που κρατούν την Ελλάδα μας ζωντανή, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, μπροστά στον «Δαφνομίλη» και έψαλε μαζί με τα παιδιά τον Εθνικό Ύμνο.

Τέλος, θέλοντας να εκφράσει την πατρική του φροντίδα και αγάπη προς τα παιδιά, έδωσε ξεχωριστά σε κάθε κατασκηνωτή από ένα βιβλίο ως δώρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Χάρτης της νήσου Χίου
 

map2  

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 1ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 2ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 3ο )

Βρίσκεσθε εδω: ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Εκκλησιαστικές ειδήσεις Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ & ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ «ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ» (φωτο/κο υλικό)