• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

liksikatixitinon2

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Χίου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η λήξη των Κατηχητικών Σχολείων της Ι. Μ. Χίου για το ιεραποστολικό έτος 2018-2019.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ξεκίνησε την συνάντηση αυτή ψάλοντας μαζί με τα παιδιά το "Χριστός Ανέστη". Μετά την προσευχή διηγήθηκε πολύ παραστατικά στα παιδιά την παραβολή του καλού ποιμένα και ανέλυσε την σημασία της στη σύγχρονη ζωή της Εκκλησίας μας καθώς και τη διαρκή ενθύμηση αυτής της παραβολής βλέποντας το ωμόφορο του ποιμενάρχου.

Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας ρώτησε κάποια από τα παιδιά σχετικά με όσα έμαθαν στα κατηχητικά μαθήματα της χρονιάς που πέρασε, για τις εμπειρίες τους από τις γιορτές των Κατηχητικών (των Χριστουγέννων και της 25ης Μαρτίου) αλλά και για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα του σχολείου και τις προτιμήσεις τους σε αυτά.

Στο τέλος ἔψαλαν τροπάρια καί ἀφοῦ τά παιδιά τραγούδησαν χριστιανικά καί πατριωτικά τραγούδια ο Σεβασμιώτατος μοίρασε ένα αναμνηστικό σε όλα τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους, έβγαλε μαζί τους αναμνηστική φωτογραφία και φεύγοντας τα παιδιά πήραν ένα ωραίο κέρασμα.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ © ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΙΟΥ

Χάρτης της νήσου Χίου
 

map2  

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 1ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 2ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 3ο )

Βρίσκεσθε εδω: ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Εκκλησιαστικές ειδήσεις ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ