• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στην Εορτή του Πολιούχου και Προστάτου του Άργους Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού

E-mail Εκτύπωση PDF

ag_petrou_1Την 3ην Μαΐου η πόλη του Άργους εορτάζει τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Πέτρο Επίσκοπο Άργους  τον Θαυματουργό (855 - 922 μ. Χ.). Την  παραμονή, Τετάρτη 2  Μαΐου 2012 στον  Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Αργολίδος κ. Ιακώβου και του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

ag_petrou_3

Μετά το θείο κήρυγμα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου σε όλη την πόλη προς ευλογία των πιστών.

ag_petrou_5

ag_petrou_7Το παρών τους έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού και πλήθος κόσμου.

ag_petrou_8Την ημέρα της εορτής τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευασταθίου, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Αργολίδος κ. Ιακώβου, Μεσογαίας κ. Νικολάου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Χίου κ. Μάρκου και του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

ag_petrou_9Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας έγινε το μνημόσυνο των κολλύβων του Αγίου Πέτρου. Οι Ιερείς του Καθεδρικού Ναού πατέρας Γεώργιος Σελλής (πρόεδρος του ΙΣΚΕ ), καθώς και ο πατέρας  Παναγιώτης Κιντής ευχαρίστησαν τον κόσμο για την μαζική του συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία και στον Πανηγυρικό Εσπερινό .

ag_petrou_10 

Χάρτης της νήσου Χίου
 

map2  

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 1ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 2ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 3ο )

Βρίσκεσθε εδω: ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ / ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στην Εορτή του Πολιούχου και Προστάτου του Άργους Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού