• Μεγάλα γράμματα
  • Κανονικά γράμματα
  • Μικρά γράμματα

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο «Σ.Φ.ΟΙΝΟΥΣΩΝ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

                                                 SFO1 SFO6

Με τον Σεβασμιότατο Χίου – Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, να ευλογεί την πίτα του Συλλόγου Φίλοι Οινουσσών, και να αιτιολογεί τους συναισθηματικούς δεσμούς του με το ακριτικό νησί, ο πρωτοπόρος σύλλογος, άνοιξε την πύλη των φετινών εκδηλώσεων της Χιακής παροικίας. Πάντα πανηγυρική αλλά και σεμνή η εκδήλωση των συμπατριωτών μας. Γεμάτη νοικοκυριό θαλπωρή και γελαστούς ανθρώπους ο χώρος της φιλόξενης εστία τους. Την  λάμπρυναν με την  παρουσία τους ο ΥΕΝ, κ. Κωστής Μουσουρούλης.  Ο Αντιναύαρχος Π.Ν κ. Γιάννης Βοριάς. Ο Επιτελάρχης Α/ΛΣ – ΕΛ. ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Τσιαδής Δημήτριος. Η διεθνώς διακεκριμένη Γλύπτρια  κ. Μαίρη Παπακωνσταντίνου. Ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Ευ. Αγγελάκος. Πρόεδροι συλλόγων και ιδρυμάτων αλλά και πλήθος φίλων και μελλών του συλλόγου.

SFO2Προικισμένος με το χάρισμα της ευφράδειας και του όμορφου λόγου, ο Ποιμενάρχης της Χίου, μετά την ευλογία της πίτας, συγκίνησε με λόγια απλά και κατανοητά, συναισθηματικά φορτισμένα, σε ότι αφορά τη σχέση του με το αγαπημένο τους νησί. Ζήτησε για μια ακόμα φορά να μη ξεχνάμε και να αγαπάμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Ειδικά αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας. Σε κατ ιδίαν συζήτηση και πάλι έκανε αναφορά στα αγαπημένα του Βορειόχωρα και στα σεπτά ιερά τους. Μεγάλο το ενδιαφέρον του για την Ιερά Μονή Μουνδών. Την Παναγιά Αγιογαλούσαινα. Το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας και στην πανήγυρη της.  Αλλά και την παρουσία του στον εορτασμό του Άγιου Αντωνίου της Παλαιάς Ποταμιάς, καθώς και στον Άγιο Γιάννη της Πιραμάς, στους επικείμενους χαιρετισμούς. Απόλυτα σωστή και ελπιδοφόρα η σκέψη και προσδοκία του, οι εκτός Χίου Χιώτες αλλά και αυτοί που ζουν στη Χώρα να τελούν τους Γάμους και τις Βαπτίσεις των παιδιών τους στα αποψιλωμένα ανθρώπων χωριά τους. Θα πρόσθετα εγώ, στα ευήκοα ώτα των συμπατριωτών μας, πως αυτό είναι μια μικρή ένδειξη αγάπης και δέσιμο με τη γενέθλια γη. Ειλικρινά, θα αδικήσω τον ιεράρχη μας, εάν προσπαθήσω να μεταφέρω έστω και ψήγμα του λόγου και της σκέψης του στο παρόν κείμενο.

SFO3 SFO4 SFO5

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο λόγος του πάντα σοβαρού και σεμνού, προέδρου του «ΣΦΟ» κ. Γιώργου Δανιήλ. Χωρίς να κουράσει, καλωσόρισε. Χαιρέτησε και αναφέρθηκε σε τοπικού ενδιαφέροντος θέματα.  Ακολούθησε το μοίρασμα της πίτας καθώς και το καθιερωμένο κέρασμα. Ομάδα ανδρών, προεξάρχοντος του καπετάν Παντελή Έρωτα του καπετάν Σπύρου Καραβά και του γράφοντος, απάντων μελών του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ», είπαμε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα του τόπου μας. Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε η γιορτή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Κλείνω με τις ευχές του ΔΣ του «ΣΦΟ» Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΟ σας εύχεται ολόψυχα μια ευτυχισμένη, ειρηνική και καρποφόρα Νέα Χρονιά με υγεία, ελπίδα, αλληλεγγύη, αγάπη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, που οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Ευχόμαστε η υποδοχή του 2013 να γίνει η αφετηρία για μια νικηφόρα πορεία, που θα μας οδηγήσει τάχιστα και αποφασιστικά να ομονοήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις, τις αρετές και τα χαρίσματα του λαού μας και να υλοποιήσουμε τις προσδοκίες και τα οράματα για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας. Και του Χρόνου με Υγεία και χωρίς καμιά απουσία να γιορτάσουμε στον ίδιο χώρο τον καινούργιο χρόνο.

Μιχάλης Γ. Καριάμης

Συνταξ. Πλοίαρχος Ε. Ν.

Χάρτης της νήσου Χίου
 

map2  

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 1ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 2ο )

Χίος το Αγιονήσι ( Μέρος 3ο )

Βρίσκεσθε εδω: ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ / ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο «Σ.Φ.ΟΙΝΟΥΣΩΝ» ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ