Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011


Την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έλαβε χθες ο νέος Μητροπολίτης Χίου Μάρκος ο οποίος ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να υποβάλει τα σέβη του στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας. Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Χίου είναι μια από τις εν Ελλάδι επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, των λεγομένων «Νέων Χωρών», την διοίκηση των οποίων έχει εμπιστευθεί, άχρι καιρού, στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο νέος Μητροπολίτης Χίου Μάρκος συνοδευόταν από τον Πρωτ.π.Στέφανο Αβραμίδη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε στο νέο Μητροπολίτη Χίου εγκόλπιο με την εικόνα του Αποστόλου Μάρκου, το οποίο του το είχε προσφέρει ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Παρθένιος. Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί την Χίο, το 1997, είχε υποσχεθεί στον νεαρό τότε διάκονο Μάρκο Βασιλάκη, παρουσία του τότε Μητροπολίτη Χίου Διονυσίου, πως όταν θα εκλεγόταν Μητροπολίτης θα του προσέφερε το εγκόλπιο αυτό, με την εικόνα του Αγίου προστάτη του, Αποστόλου Μάρκου. Ύστερα από 14 χρόνια το Σώμα της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε τον π.Μάρκο ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσών. Έτσι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όπως του είχε υποσχεθεί, του προσέφερε το εγκόλπιο με τον Απόστολο Μάρκο.

ΠΗΓΗ: www.amen.gr
© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Back To Top