Ημερίδα με θέμα: «Περί του Κανονισμού Ιδρύσεως και Λειτουργίας των Ιερών Ησυχαστηρίων»

topbanner 1

Ημερίδα με θέμα: «Περί του Κανονισμού Ιδρύσεως και Λειτουργίας των Ιερών Ησυχαστηρίων» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης, υπό την αιγίδα της Συνοδικής Επιτροπής επί του Μοναχικού Βίου. 

Μετά την τέλεση Ακολουθίας των Προηγιασμένων Δώρων στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Μοναχικού Βίου, και ώρα 9.30 θα ακολουθήσει η έναρξη της Ημερίδας.

Προσφωνήσεις θα πραγματοποιήσουν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης 
κ. Ευστάθιος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής.

Εισήγηση στην Ημερίδα θα κάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού Πειραιώς, με θέμα: «Παρατηρήσεις και προτάσεις επί των προτεινομένων σχεδίων Κανονισμού περί Ιερών Ησυχαστηρίων». 

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διεξοδική συζήτηση κατ᾽ άρθρον επί του προτεινομένου Σχεδίου Κανονισμού Ιδρύσεως και Λειτουργίας των Ιερών Ησυχαστηρίων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Ημερίδα θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Μοναχικού Βίου.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εκτύπωση   Email