ΤΟ "ΕΥ ΖΗΝ": ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ Ο ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ ΕΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ.

16

Σε μιά κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Νέου Φαλήρου την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβ. Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία για την συμπλήρωση 10 ετών αρχιερωσύνης. Συλλειτουργοί του ο Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Πειραιώς, ο Αρχιμ. Παντελεήμων Βώλος, Εφημέριος Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Καρδαμύλων Χίου, ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σιαρλής της Ι. Μ. Πάτμου, μαθητής του Σεβ. Χίου, ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Λιακόσταυρος, Προϊστάμενος του Ναού, και ο Ιερεύς π. Παύλος, μαζί με τον Αρχιδιάκονο του Σεβ. Χίου Απόστολο Λάρδα.

Μέσα στο εκκλησίασμα ο Επιτ. Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, οι Αντιστράτηγοι Γεώργιος Τσιτσικώστας και Νικόλαος Φλάρης, οι Υποστράτηγοι Δημόκριτος Κωνσταντάκος και Πάρης Καπραβέλος, ο Ταξίαρχος Ιωάννης Κορέλης, οι Συνταγματάρχες Νικόλαος Λέκκας, Βασίλειος Πασχάλης και Αντώνης Φουρνιστάκης, ο Αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Τσάπαλος, ο πρ. Υπαρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος Δημήτριος Τσιαδής, ο Ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Σ. Στείρος, ο πρ. Υπουργός Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Βουλευτής Στρατηγός ε.α. Ν. Μανωλάκος, ο κ. Ζήσης Φωτάκης, Ἐπίκουρος Καθηγητής Ναυτικής Ιστορίας Σχολής Ναυτικών Δοκίμων οι συμφοιτητές του Σεβασμιωτάτου Φιλόλογοι Παναγιώτης Φεύγας και Μαρία Πάλμου, οι Πρόεδροι των εν Αθήναις Ψαριανών Ελίνα Κωνσταντάρα, Χαλκουσίων κ. Χονδρογιωργάκης καί Ελευθέριος Αυγουστίδης και Βαβυλουσίων κ. Κωσταντίνος Μαρκάκης, ο πρ. Πρόεδρος ΕΒΑΤ γιατρός Αν. Τριπολίτης, η γιατρός Μαρία Κουλούρη - Βακαλοπούλου, ο Πάρεδρος του ΣτΕ κ. Μιχαλακόπουλος, ο συνεργάτης της Ιεράς Συνόδου Κωνσταντίνος Χολέβας, παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ κ.α.

Ο Σεβ. Χίου ομίλησε με θέμα:

1821: Οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες του Έθνους.

Κορυφαία στιγμή, με την οποία ο Φιλόλογος Ιεράρχης θέλησε να συνδέσει την επέτειο, η απονομή του σταυρού του Αγ. Ισιδώρου παρασήμου της Ι. Μ. Χίου στον Ελλογιμ.  κ. Στέφανο Ήμελλο, πρ. Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητή του Σεβασμιωτάτου στο μάθημα της Λαογραφίας στην Φιλοσοφική Αθηνών (1983-1987).

Με την ενέργεια του αυτή ο Σεβ. Χίου θέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε ένα κορυφαίο επιστήμονα, πιστό Χριστιανό, και ακέραιο άνθρωπο, αλλά και να τονίσει ότι η φοίτηση του στην Φιλοσοφική Αθηνών ελίπανε τον νου και την ψυχή του με υψηλούς φιλοσοφικούς στοχασμούς, οι οποίοι επληρώθηκαν με την εξ ολοκλήρου αφιέρωση του "είναι" του στην διακονία του όντως Ὀντος, δηλαδή του Τριαδικού Θεού.

Ευλογημένες, συγκινητικές στιγμές ευσεβών και ευγενών προσανατολισμών!

 


Εκτύπωση   Email