Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος

images_3Εκοιμήθη σήμερα το πρωί ο Mητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο Μακαριστός ξεκίνησε περίπου πριν από δύο μήνες και ήταν αυτό, μαζί με το προχωρημένο της ηλικίας του, που τον οδήγησαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, να ανακοινώσει ο ίδιος από τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους, ότι έχει υποβάλλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κατά κόσμο Δαμιανός Παχής γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1932,όπου παρακολούθησε τα εγκύκλια και γυμνασιακά μαθήματα. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1959. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1959 και Πρεσβύτερος στις 19 Απριλίου 1960. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Άρτας. Στις 18 Νοεμβρίου 1985 εξελέγη Μητροπολίτης Αργολίδος στην θέση που είχε μέχρι τότε ο προκάτοχός του μακαριστός Χρυσόστομος Δεληγιανόπουλος.

Τοποτηρητής του κενού μητροπολιτικού θρόνου ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Πηγή: www.ecclesia.gr


Εκτύπωση   Email