Η Γ' ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΑΛΟΥΣΑΙΝΑ (φωτο. υλικό)

agiogalousaina

Την Παρασκευή 1η Απριλίου ε.ε βρεθήκαμε στο μακρινό χωριό του Αγίου Γάλακτος και στον βυζαντινό Ιερό Ναο της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας προς τέλεση της Γ΄ στάσης των Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χἰου κ. Μάρκου και συμπροσευχομένων του ιερέως του χωριού ιερομανάχου Πλάτωνος Κανέρη και του πρεσβυτέρου Μιχαήλ Κουκουνή.

Ευσεβείς χριστιανοί έψαλλαν τις ωδές προς την Υπεραγία Θεοτόκο και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ευρέθη έμπροσθεν της Ιεράς εικόνος της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας όπου έψαλλε την Γ΄ στάση των Χαιρετισμών.

Λίγο πριν το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε Θεομητορικό λόγο, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο κόσμος όλος εδημιουργήθη για χάρη της Παναγίας, «για χάρη της δημιουργήθηκαν τα λουλούδια, γιατί είναι το Ρόδο το Αμάραντο, για χάρη της δημιουργήθηκαν τα πτηνά, γιατί είναι η περιστερά η τον Ελεήμονα αποκυήσασα...».

Και ταυτόχρονα, αντικρίζοντας γύρω μας την αναστημένη φύση από λουλούδια και άνθη, συνειδητοποιούσαμε πως ναι, πράγματι όλα αυτά φτιάχτηκαν για χάρη της μόνης Αμέμπτου, για χάρη της Παναγἰας μας.

Φωτογραφικό υλικό ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΚΗΣ


Εκτύπωση   Email