ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Η Δ΄ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

 

agiosdhmhtriosfaliro

Τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ν. Φαλήρου, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, για να τελέσει την Ακολουθία της Δ΄ στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και να συναντήσει τα πνευματικά του τέκνα που διαμένουν στο Λεκανοπέδιο της Αττική.

Πλήθος συμπατριωτών μας κατέφθασε στο Ναό από κάθε γωνιά της Αττικής γης και μαζί με τους ενορίτες του Αγίου Δημητρίου, γέμισαν ασφυκτικά τον περικαλλή Ναό. Μετά την εμμελή Ανάγνωση των τελευταίων έξι Οίκων του ωραιοτάτου αυτού ύμνου προς τιμήν της Παναγίας Μητέρας μας  πού  δικαίως θεωρείται ως ένα αριστούργημα  της βυζαντινής υμνογραφίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην Παναγία μας ως Μητέρα του Χριστού και στην Ιερότητα της Μάνας.

Λίγο πριν το τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Αντώνιο Παντελιό, πατέρα τριών παιδιών, στέλεχος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνεργάτη του Επισκόπου μας κατά το διάστημα της διακονίας του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Ναύαρχος ε.α. κ. Κ. Χρηστίδης, ο Στρατηγός Δημόκριτος Ζερβάκης, οι Ταξίαρχοι Ι. Παπαπροκοπίου και  Θεμ. Γρυμπίρης, ο Συν/χης  Βασ. Βασιλόπουλος, οι πολιτικοί Κ. Κατσαφάδος, Παν. Μηταράκης, Μαρ. Σταυρινούδη και Κων/νος Χολέβας, πολλοί εκπρόσωποι Χιακών Σωματείων και Συλλόγων και πολλοί Χιώτες φοιτητές .

Φωτογραφικό υλικό katixitiko.gr

Link: katixitiko.gr


Εκτύπωση   Email