kanari2017

 

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, κατόπιν επιθυμίας της Αδελφότητας των εν Αθήναις Ψαριανών, ετελέσθη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε Ι. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κτητόρων του επ’ ονόματι των Αγ. Δώδεκα Αποστόλων Παρεκκλησίου, Κων/νου και Δεσποίνης Κανάρη.

Από τους Ιερείς μας παρέστησαν οι Αρχιμ. Φιλόθεος Νικολάκης και Πρωτ. Γεράσιμος Φακιώλας, ενώ συλλειτούργησε μαζί τους ο διάκονος π. Εμμανουηλ από τον Ι. Ναό Απ. Παύλου Σταθμού Λαρίσης.

 Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη σύσσωμο το Δ.Σ. των εν Αθήναις Ψαριανών, ο Δήμαρχος Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος ενώ ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αναφερόμενος στον μεγάλο Ήρωα του 1821, Κωνσταντίνο Κανάρη και στη συμβολή του στην αίσια έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης κατά των Οθωμανών κατακτητών κυρίως εξ αιτίας της σημαντικής καθυστέρησης ανεφοδιασμού του Δράμαλη, λόγω της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας του Καρα-Αλή από τον Ήρωα Ναύαρχο στο λιμάνι της Χίου.

Αντί δε προσφώνησης του Προϊσταμένου της Ενορίας μας, κατόπιν επιθυμίας τού Σεβασμιωτάτου, εψάλη από όλους ο Εθνικός μας Ύμνος.Μετά το "Δι’ ευχών" μοιράστηκαν στο εκκλησίασμα διάφορα γλυκίσματα από τα μυρωμένα και Ηρωικά Ψαρά του Αιγαίου μας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μάρκο για την ευλογία που μας χάρισε με την παρουσία του στην Ενορία μας και ιδιαίτερα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του μεγάλου αυτού Ήρωος της Επανάστασης του '21 και την Αδελφότητα των εν Αθήναις Ψαριανών για το ότι δεν λησμονούν το μεγάλο χρέος που έχουμε απέναντι σε όσους θυσιάστηκαν για την Πατρίδα μας, αγωνιζόμενοι υπό την Σημαία των ιδανικών τής φυλής μας, "την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία".

Ευχόμαστε να συνεχίσουν ανάλογες πρωτοβουλίες, ώστε να "θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι", αναβαπτιζόμενοι όλοι μας στα νάματα της φυλής.

Πηγή: romfea.gr & megalomartys.wordpress.com

ΦΩΤΟ/ΚΟ ΥΛΙΚΟ

© Copyright 2023 Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Back To Top