trionierarxonmoutsena2018

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η σεπτή μνήμη των Τριών μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας Βασιλείου του Μεγάλου Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Παναγίας Μουτσαίνης Βροντάδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών από τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως του Βροντάδου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε τον λόγο για τον οποίο την ημέρα αυτή εορτάζουν τα Ελληνικά Γράμματα και τόνισε στους μαθητές τον ορισμό της Αριστείας όπως αυτή αποτυπώνεται στα Ομηρικά έπη και στην Αγία Γραφή αλλά και πως την ερμηνεύουν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής πάντων των Ευεργετών του Γυμνασίου Βροντάδου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τους Αριστούχους μαθητές των Σχολείων του Βροντάδου, προσφέροντας τους ως δώρο και ευλογία - δια ιδίων εξόδων - από ένα βιβλίο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ