Τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκο, το Μυστήριο του Ι. Ευχελαίου στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Μαρκέλλας Βολισσού Χίου.

efxelaioagiamarkella2018

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε την 28η Μαρτίου 2018 και ώρα 5η μεταμεσημβρινή, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκο, το Μυστήριο του Ι. Ευχελαίου στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Μαρκέλλας Βολισσού Χίου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο πολυάριθμο εκκλησίασμα και τους μαθητές των Σχολείων της Βολισσού που παρέστησαν, εξήγησε με τρόπο απλό και κατανοητό στα παιδιά το νόημα και τη σημασία του Ι. Ευχελαίου και τους παρέδωσε εκ μέρους του Ι. Προσκυνήματος Αγίας Μαρκέλλας, του οποίου και προεδρεύει, οικονομικά βοηθήματα εν όψει των Αγίων ημερών του Εορτασμού του Πάσχα.

Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παιδείας στην περιφέρεια Αμανής, το Ι. Προσκύνημα εκτός από την καθιέρωση των βοηθημάτων αυτών προς τους μαθητές τρείς φορές ετησίως, έχει επίσης θεσμοθετήσει και δύο υποτροφίες ετησίως για ιεροσπουδαστές ή φοιτητές Θεολογίας αποφοίτους του Λυκείου Βολισσού ή καταγομένους εκ των Ενοριών της Αμανής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Εκτύπωση   Email