Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

esperinosagapis2018

Μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης Χαράς και λαμπρής ατμόσφαιρας, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου, τον οποίο και πλαισίωναν Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ενεδύθη τα άμφιά του εις το μέσον του ναού και προεξήρχε της ακολουθίας του Εσπερινού. Κατά την διάρκεια της λαμπρής αυτής Ακολουθίας, ανεγνώσθη από τον Επίσκοπο το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού και σε πολλές άλλες γλώσσες από Ιερείς της θεοσώστου Επαρχίας μας.

Ακολούθησε Ιερά Λιτανεία ανά τας οδούς πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, προηγουμένων του Λαβάρου και της Εικόνος της Αναστάσεως, των Ιερών Λειψάνων του Αποστόλου Θωμά και των χορών που έψαλαν εμμελώς το «Αναστάσεως ημέρα….».

esperinosagapis20182

Μετά το τέλος της Ι. Λιτανείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρότρυνε τους πιστούς  να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, «για το Χριστό και την πατρίδα μας» όπως χαρακτηριστικά είπε, ανέφερε δε ότι το Μ. Σάββατο εβίωσε μια μοναδική εμπειρία διαπλέοντας με επτά μποφόρ την θάλασσα ώστε να τελέσει την πρώτη Ανάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στη νήσο Παναγιά Οινουσσών, τέλος απηύθυνε στο Εκκλησίασμα τον Αναστάσιμο χαιρετισμό και τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του, διανέμοντας προς όλους τους παρισταμένους τα καθιερωμένα πασχαλινά κόκκινα αυγά μαζί με ένα επίκαιρο βιβλίο.


Εκτύπωση   Email