Αρχιερατική Θεία Λειτουργία-Τιμητική διάκριση ΠΕΚΕΒ στον Ιερό Ναό Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου

pekeb2018

Στα πλαίσια του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου καθώς και των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Βροντάδου, ετελέσθη σήμερα, Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον, όχι μόνον κατά τον μήνα Αύγουστο, αλλά διηνεκή εορτασμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, εστιάζοντας στα σημεία της εκκλησιαστικής υμνολογίας, στα οποία έχει καθιερωθεί, αδιαλείπτως, να εξυμνείται. Η Παναγία μας λατρεύεται με ευλάβεια σε όλην την ελληνική επικράτεια και στην Ερειθιανή ιδιαίτερα, όπου στις 12 Αυγούστου, εκάστου έτους, γίνεται μικρά πανήγυρις εις ανάμνησιν της ευρέσεως τιμίας εικόνας της Θεοτόκου, η οποία κοσμεί το τέμπλον του Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει η εύρεση κάθε αγίας εικόνας, και ότι έχουμε καθήκον, κατ’ αναλογίαν, να διαφυλάσσουμε όλοι τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού και να αγωνιζόμαστε για την σωτηρία του. Ο Κύριος, ως ο Ποιμήν ο Καλός, μάς εδίδαξε πόσο αξίζει να προστατεύουμε αυτήν την εικόνα, και μάλιστα σε μίαν εποχή, όπου όχι μόνον το κάθε πρόσωπο αλλά και το έθνος μας ολόκληρο, με όλους τους συνεκτικούς δεσμούς του, κατάφωρα απειλούνται.

Κατά την διάρκεια της Ι. Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Αναγνώστη τον νεαρό μαθητή, Μάρκον Χρήστου Χαβιάρα, γόνον ευσεβούς Βρονταδουσιακής οικογενείας και του ευχήθηκε νά ζῆ βίον ἄμεμπτον και χριστιανικόν και να έχει καλήν επιτυχία στις σπουδές του.

Τέλος, έγινε τιμητική διάκριση στο Σωματείο ΠΕΚΕΒ, για τα εξήντα χρόνια της αμείωτης και πολυσχιδούς δράσης του στον Βροντάδο, εμνημονεύθησαν οι άξιοι Πρόεδροί του, και η νυν Πρόεδρός του, κ. Μαρία Καστάνια-Γλύκα, παρέλαβε, από τον Σεβασμιώτατο, παρουσία και άλλων μελών, τιμητική πλακέτα της Εκκλησίας, για να αναρτηθεί στις εγκαταστάσεις του Σωματείου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Εκτύπωση   Email