Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προς τιμήν της αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία Ερειθιανή Βροντάδου

agripniaeriuiani

Εις τον Ιερό Ναό Παναγίας Ερυθιανής Βροντάδου, την Τετάρτην 22 Αυγούστου 2018 και ώραν 8ην μ.μ., τελέστηκε και εφέτος, με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προς τιμήν της αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κου Μάρκου.

Στην εκκλησιαστική γλώσσα «Απόδοσις» σημαίνει την μετά πάροδο οκτώ συνήθως ημερών επανάληψη της εορτής. Η Εκκλησία κλείνει με την ίδια πανηγυρική διάθεση τους εορτασμούς της Κοιμήσεως και της Μεταστάσεως της Παναγίας, που τιμάται την 15 Αυγούστου.

Ο λαός μέσα από την λαϊκή του ευσέβεια την αποκαλεί τα «Εννιάμερα της Παναγίας», όπως πράττει, άλλωστε, και για τους δικούς του ανθρώπους. Η Παναγία, με την οποία γεννάται και αναγεννάται κάθε πιστός, μάς έδειξε με την ζωή της τον δρόμο του πνευματικού προορισμού του ανθρώπου, και γίνεται για τον καθένα από εμάς πηγή αγάπης και ελπίδα προστασίας. Ιδιαίτερα, για την πόλη του Βροντάδου, όπου «το της θαλάσσης κράτος μέγα εστί», η Παναγία μας ήταν, είναι και θα είναι η Προστάτις και Βοηθός των ναυτικών μας, όπως τόνισε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Ακολούθως έλαβε χώρα, με ιδιαίτερη συγκίνηση και λαμπρότητα, η περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου, με τη συμμετοχή την Αρχών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου, του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, του Χορευτικού τμήματος της ΠΕΚΕΒ, των Φίλων Βρονταδουσιακών Εθίμων, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και συνεχάρη, μαζί με τα άξια μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής της Παναγίας Ερυθιανής, τα οποία επιμελήθηκαν τον εορτασμό.

Τελειώνοντας, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να ψάλουν όλοι τον Εθνικό μας Ύμνο και λίγο αργότερα, στις 11 μ.μ., ετελέσθη η καθιερωμένη αγρυπνία επί την απόδοσιν της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 


Εκτύπωση   Email