Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας - προσφορά ζωής - την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Καλλιμασιά

aimodosia kallimasias 4.3.2012 14

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 4 Μαρτίου 2012 από τις 10π.μ. ως τις 1.30μ.μ. στην ενοριακή αίθουσα (Ξενώνα) του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Τράπεζα Αίματος της Ενορίας - Τμήμα Αιμοδοσίας του Ιδρύματος "Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής".

Στην κατάλληλα προετοιμασμένη ενοριακή αίθουσα (Ξενώνα) και επί τρεις και ήμισυ ώρες ζήσαμε άλλη μία γιορτή του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος.

Τη συμμετοχή τους είχαν δηλώσει ο Αθλητικός Σύλλογος Καλλιμασιάς "Όμηρος", το Πολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς "Η Πρόοδος" και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς "Κώστας Περρίκος".

Με τη φροντίδα της ενορίας και του Ιδρύματος είχαν προετοιμαστεί τα απαραίτητα για αμέσως μετά την αιμοδοσία κεράσματα, ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και φρέσκοι χυμοί από χιώτικα πορτοκάλια που πρόσφερε ο κ. Δήμης Μυλωνάδης.

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοσκομείου Χίου ιατρός-αιματολόγος κυρία Ιουλία Χαλιορή με το επιτελείο της υποδέχονταν τους αιμοδότες σε μία συνεχή ροή προσέλευσης μέχρι το μεσημέρι.

Για το σκοπό της αιμοδοσίας εργάστηκαν και οι κυρίες Άννα Σωτηρίου (Προϊσταμένη) και Σμάρω Μπουλαζέρη (Νοσηλεύτρια), και ο οδηγός του ασθενοφόρου κ. Χρήστος Καραμπαλίκης.

Την υπόθεση της εθελοντικής αιμοδοσίας διακονούν ο εφημέριος, π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ως υπεύθυνος του Τμήματος Αιμοδοσίας και οι κ. Αντώνης Ρυθιανός, Χρυσοβαλάντης Μάντικας και Παντελής Νεαμονίτης ως μέλη της Τριμελούς Διαχειριστικής Επιτροπής της Τράπεζας Αίματος.

Η Τράπεζα Αίματος της Ενορίας μας, που ιδρύθηκε το 1998, μετρά 14 χρόνια συνεχούς και συνεπούς παρουσίας και έχει σκοπό την ανάπτυξη του εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση όσων έχουν τις προϋποθέσεις για να προσφέρουν αίμα και την κάλυψη των αναγκών των μελών της και όσων ακόμη προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας της.

aimodosia kallimasias 4.3.2012 3

Κατά την αιμοδοσία τους εθελοντές επισκέφθηκε και συνεχάρη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, εξάροντας την προσφορά τους.

Η προσφορά αυτή είναι έμπρακτη απόδειξη αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και σύμφωνη με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας και το παράδειγμα του πρώτου και αληθούς Αιμοδότου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που πρόσφερε εκούσια το τίμιο αίμα Του για τη σωτηρία μας.

Ο Σεβασμιώτατος, ως Πρόεδρος του Ιδρύματος "Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής" εξέφρασε την πρόθεσή του να τιμηθούν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες της Τραπέζης Αίματος της Καλλιμασιάς σε εκδήλωση του Ιδρύματος που προγραμματίζεται για τον Αύγουστο και θα αφορά και στη συνολική πνευματική και κοινωνική διακονία-προσφορά του Ιδρύματος και των επιμέρους τομέων του κατά την δεκαετή του διαδρομή από της συστάσεώς του.
aimodosia kallimasias 4.3.2012 4
  aimodosia kallimasias 4.3.2012 8

aimodosia kallimasias 4.3.2012 13

aimodosia kallimasias 4.3.2012 8

aimodosia kallimasias 4.3.2012 2

aimodosia kallimasias 4.3.2012 1


Εκτύπωση   Email