ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΡΕΙΘΙΑΝΗΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

GFT27122017

Με μεγάλη επιτυχία , πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Τετάρτης 27ης Δεκεμβρίου η φιλανθρωπική συνεστίαση εις την ενοριακή αίθουσα του Ι. Ναού Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου. Μία σκέψη και ιδέα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, η οποία απέδωσε τους καρπούς της χάρη στις προσπάθειες των μελών του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητροπόλεώς μας και ιδιαιτέρως της ακούραστης κας Μαρίας Φραγκάκη. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την ετοιμασμένη προς τούτο ενοριακή αίθουσα για να ενισχύσει με τη συμμετοχή του τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών καί Οινουσσών, η οποία:

α) Διαθέτει ημερησίως 700 μερίδες φαγητού εις απόρους, ανέργους, πολυτέκνους, φοιτητές, σπουδαστές και ολοήμερα σχολεία.

β) Ενισχύει τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες διά την αντιμετώπιση τού δημογραφικού προβλήματος.

γ) Διαθέτει μεγάλες ποσότητες δεμάτων (άνω των 10.000 ετησίως) με είδη ιματισμού κ.λπ. δια πολυτέκνους, ανέργους, απόρους, πρόσφυγας, μετανάστες.

δ) Χορηγεί μηνιαίως, αλλά και εκτάκτως, οικονομικά βοηθήματα εις απόρους και ανέργους.

ε) Καλύπτει δαπάνες ιατρικής και φαρμακευτικής περιθάλψεως απόρων και ανασφαλίστων ασθενών.

στ) Ενισχύει οικονομικώς ολοήμερα Σχολεία και Φιλανθρωπικά Σωματεία.

ζ) Ενισχύει Χώρας της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

η) Χορηγεί Υποτροφίας φοιτητών.

θ) Ενισχύει σπουδαστές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου και Πλοιάρχων Οινουσσών,

ι) Λειτουργεί Κατασκήνωση Μαθητών και Φοιτητών στο Ἱ. Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλας, και άλλα.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παραβολή «των Δέκα Παρθένων» τονίζοντας ότι εκείνο που έλειπε από τα λυχνάρια των μωρών παρθένων ήταν το λάδι, το έλαιον, η ελεημοσύνη. Εξήρε τη σημασία της ελεημοσύνης στη ζωή του Χριστιανού, η οποία στην Εκκλησία μας εκφράζεται με μια θαυμάσια λέξη, τη λέξη φιλανθρωπία. Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο με αγάπη και η ιδιότητα του φιλανθρώπου, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Θεό. Εμείς, ως διάκονοι του Θεού, καλούμαστε να κοινωνήσουμε από τη φιλανθρωπία Του μέσα στον κόσμο. Ο Ποιμενάρχης μας τόνισε επίσης και τη σπουδαιότητα της διακονίας στην Εκκλησία μας, λέγοντας ότι αυτό που έγινε απόψε είναι έργο Θεού και γίνεται προς δόξαν Θεού. Προτίμησε να μην προβεί σε απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως, διότι αυτό θα αποτελούσε, όπως είπε, παγίδα και πειρασμό εκ μέρους του πονηρού.

Τελειώνοντας, ο Σεβασμιώτατος επικαλέστηκε την άφατο φιλανθρωπία του Ιησού Χριστού για όλους, ιδιαιτέρως τους ναυτικούς μας και το Έθνος μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Εκτύπωση   Email