Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

IMG_1579«Δεύτε ίδωμεν πιστοί, που εγεννήθη ο Χριστός..». Αυτή η πρόσκληση ήταν το κεντρικό μήνυμα της χριστουγεννιάτικης εκδηλώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου που πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, το βράδυ της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της ΠΕΚΕΒ.

Αυτή την ανάγκη συμμετοχής των πιστών στην πορεία προς τη Βηθλεέμ επεσήμανε στον εόρτιο χαιρετισμό του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ο οποίος υπογράμμισε τη σωτηριώδη σημασία του μεγάλου γεγονότος της Γεννήσεως του Χριστού για τον άνθρωπο.

Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιλάμβανε βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων, αλλά και προεόρτιους, που απέδωσαν κατανυκτικότατα η χορωδία των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου καθώς και η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Χορωδία Ιεροψαλτών Χίου «Ρωμανός ο Μελωδός», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Πρωτοψάλτη κ. Δημ. Ελ. Ζαννίκου.

Τη θεολογική ερμηνεία των ύμνων έκανε ο Ιερολογιώτατος Διάκονος κ. Εμμανουήλ Γ. Τζιώτης που αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της εορτής των Χριστουγέννων.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος έκανε εκτενή αναφορά στη μορφή και το έργο του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, του οποίου το όνομα φέρει η χιώτικη χορωδία, καθώς και στους βυζαντινολόγους που ασχολήθηκαν μ αυτό το έργο, συνεχάρη τους συντελεστές της εκδηλώσεως και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του «εν σπηλαίω τεχθέντος».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάρα πολλοί κληρικοί και λαϊκοί, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Γανιάρης, ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, ο υποδιοικητής της 96 ΑΔΤΕ συνταγματάρχης κ. Χρήστος Δρίβας, ο Πρόεδρος της ΠΕΚΕΒ κ. Ισιδ. Καστάνιας κ.α. 

Φωτογραφικό υλικό και κείμενο: Εμμανουήλ Δ. Τζιώτη


Εκτύπωση   Email