ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ» Κυριακή των Βαΐων 2018 (φωτο/κό υλικό)

Συνεχίζοντας το έργο του το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Βροντάδου «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος» και στο πλαίσιο της μεταξύ των ενοριτών καλλιέργειας ορθοδόξου χριστιανικού ήθους και πνευματικότητας, της προσέγγισης των νέων και της διαπαιδαγώγησής τους σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη παράδοση, και τη διατήρηση και αναβίωση των εθίμων της Ενορίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα απογευματινή, συνάντηση ενοριτών, εκπαιδευτικών και μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρκου Βροντάδου, με σκοπό της εκμάθηση και κατασκευή σταυρών από κλαδιά φοινίκων σε ανάμνηση της Εισόδου Του Κυρίου υμών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην παράδοση του τόπου μας και αναβιώνει κάθε χρόνο με μεγάλη χαρά και με τη συμμετοχή των πιστών. Αυτή την ένδοξη και λαμπρή Κυριακή, με το «πανηγύρι» κατά την είσοδο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ, αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα για τους Χριστιανούς.

Οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν την κατασκευή των σταυρών από τις κύριες της ενορίας του Αγίου Μάρκου: Χρυσούλη Μαρία, Φράγκου Αναστασία, Ειρήνη Ψυλλή, Μίνα Γεωργαντή και τις εκπαιδευτικούς Καλλιόπη Τσατσαρώνη και Άννα Πονηρού.

Την οργάνωση και την ευθύνη όλης αυτής της δράσης είχαν ο Ισίδωρος Σαλλιάρης, επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου και μέλος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου και η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μπακαλούδη - Σαλλιάρη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


Εκτύπωση   Email