
Τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σ. Γκίκα δέχθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος στην Βιβλιοθήκη ΑΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ. Τον Υφυπουργό συνόδευαν ο Γεν. Γραμματέας κ. Εμ. Κουτουλάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ ΧΙΟΥ κ. Σιάρμπας και στελέχη του Λ.Σ.
Ο Σεβασμιώτατος εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τα θέματα της ΠΡΥΤΑΝΕΥΟΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, έθεσε ζητήματα της ναυτικής εκπαιδεύσεως(σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία κλπ), την αναγκαιότητα της αναρτήσεως της ελληνικής σημαίας στα πλοία και παρακάλεσε αλλά και απαίτησε την παρουσία ιατρού στον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΧΙΟΥ κατ' εξαίρεση λόγω της μοναδικής συμβολής του νησιού στην Ναυτιλία.
Ο Υφυπουργός επεσήμανε τον ουσιαστικό ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου για τους ναυτικούς, την συγκίνηση με την οποία υπεστήριξε τα θέματα και υπεσχέθη να εξετάσει την άμεση επίλυσή τους.
Τέλος αντηλλάγησαν αναμνηστικά και ο Σεβασμιώτατος προσεκάλεσε τον Γεν. Γραμματέα στις εκδηλώσεις της Ι. Μητροπόλεως για την ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜAΔΑ.

