ΧΙΟΥ ΜΑΡΚΟΣ «Ελάτε στην Μονή Μυρσινιδίου, να δείτε τι προσέφερε η Εκκλησία στην κατοχή» (Φωτογραφικό υλικό)

 

mersinidi1

Με την προσήκουσα εκκλησιαστική ευσέβεια εόρτασε η Ιερά Μητρόπολις Χίου την Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο Μοναστήρι του Μυρσινιδίου στον Βροντάδο Χίου. Την Παρασκευή το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί όλων των ηλικιών με οχήματα ή πεζοί έφθασαν στην γραφική παραλία του Βροντάδου για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ο οποίος με αφορμή τα παράσημα και τις διακρίσεις της Μονής για τον σημαντικό ρόλο της στα χρόνια της Κατοχής, αναφέρθηκε στην όλη προσφορά της Εκκλησίας στο Έθνος από τους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα τονίζοντας ότι «όποιος αμφισβητεί τον ρόλο αυτό να έλθει εδώ στη Μονή Μυρσινιδίου να δει, διότι η Ιστορία γράφεται με τεκμήρια και όχι με εμπαθείς ιδεοληψίες».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στις αντικανονικές παρεμβάσεις της Δικτατορίας στην λειτουργία της Εκκλησίας μας τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη φάση. Στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατική Αγρυπνία, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία του Μοναχισμού στην Ορθοδοξία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών του 2017 είναι αφιερωμένο στην ιστορική αυτή Ιερά Μονή της Παναγίας του Μυρσινιδίου, την οποία ο Σεβασμιώτατος Χίου έχει χαρακτηρίσει ως «καπετάνισσα Παναγία», λόγω της θέσεως της Μονής σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

Φωτογραφικό υλικό Ιωάννου Μαρουκάκη & Ελισαίου Φλάμου


Εκτύπωση   Email